Yaşam Döngüsü tablosu, insani gelişim tablosudur. Bu tabloyu ben üretmedim, Bu sitede inceleyebilirsiniz. (Orijinali Rusça olduğu için tabloyu Türkçe’ye çevirmeye çalıştım)

Tablo, Vedik astrolojide Charavidya Tezine göre oluturulmuş. (Astroloji bilenler varsa, bu konuda bizi aydınlatmak isterse yorumlara yazın lütfen). Bu teze göre insan gelişiminin 7 yıllık döngüsü grafik olarak tasarlanmış. Tablo, kişilerin ideal gelişimini gösteriyor ve tabii ki her bireyin belirli kişisel özelliklerine hesaba katmıyor. Genel ilkeler üzerinde çalışıyor.

Bu felsefeye göre yaşamımız, aura bedenimizde bulunan 7 çakra merkezinin her birine karşılık gelen 7 Yıllık döngülerde hareket eder. Tablonun her satırına karşılık gelen, her döngü için baskın bir çakramız var.

Yaşam Döngüsünün ilk 7 yılında (1-7 yaş) Kök çakra, 8-14 yaşlarında Sakral Çakra, 15-21 yaş arası Solar Pleksus ve bu şekilde ilerliyor.

Bu 7 yıllık döngülerde bizi kök çakradan taç çakraya götüren başka bir 7 çakra merdiveni (Tablodaki üst satırda yazan çakralar kısmına karşılık gelir) var. Buçakralar bizi yıllık olarak etkiliyor. Her 7 yıllık döngü kök çakra ile başlar ve taç çakra ile biter.

7 yıllık bir döngüyü tamamladıktan sonra ikinci hayat döngüsünün ilk yılına geliyoruz. Yeni döndünün ilk yılı Kök Çakra ile başlıyor (Korkunun etkisi altında olduğu için bu yıl kriz yılı)

Dikkat etmemiz gereken diğer durum, aynı çakra merkezlerinden ikisinin etkisi altında olduğumuz zamanlar. Bu tabloda gri renkli olarak gösteriliyor. Bunlar o çakranın hayatımızda en baskın olduğu yıllar.

Bu tablodaki her bir çakra, her bir enerji merkezi ile ilişkili şu temel konuları temsil ediyor:

ÇakralarAna Konular
Kök ÇakraKorku
Sakral ÇakraDuygular
Solar PleksusAktiflik
Kalp ÇakrasıUyum
Boğaz ÇakrasıFelsefe
Üçüncü Göz ÇakrasıBilgelik
Taç ÇakraManeviyat
Çakra Konuları

İlk 1-7 Yaş – Kök Çakra

1 yıl (korku + korku): Hayatta kalma. Bir yaşındaki çocuk, her iki boyutta da kök çakrası tarafından motive edilir. Kök çakra öncelikle hayatta kalma içgüdüsü çakrası olduğundan, bu küçük insanlar korkuyla motive olurlar ve bu yaştaki tek hedefleri hayatta kalmaktır.

2 yaş (korku + duygular): 2 yaşına gelindiğinde çocukta duygular ortaya çıkmaya başlar. Çocuk ne yaptığı ve yapmak istemediği konusunda tercihlere sahip olmaya başlar.

3 yaş (korku + proaktivite): 3 yaşında çocuk aktif dünya çalışmasına başlar. Çevrelerindeki dünyayı keşfetmeye ve “bu nedir?” Diye sorgulamaya başlarlar.

4 yıl (korku uyum):  Burada çocuk etrafındaki insanlarla iletişimin neşesini bulmaya başlar. Çocuk daha sosyal hale gelir. 4 yaşında çocuğun vücudu da daha stabil hale gelir.

5 yıl (korku + felsefe): 5 yaşına geldiğinde bu küçük kişi dünyayı anlama girişimine başlar. Bu aynı zamanda genellikle çocuk için eğitimin başlangıcıdır.

6 yaş (korku + bilgelik): 6 yaşında, çocuk ilk kez yaşam deneyimlerinden geçecek ve bilgilerini başkalarına aktarmaya çalışacaktır.

7 yıl (korku maneviyat): Burada, bu 7 yaşındaki, dünyanın gizemli ve bilinmeyen doğası için ilk özlemini yaşıyor.

8-14 Yıllar Sakral Çakra: Duygular

8 yaş (duygular + korku ): 8 yaşında çocuk duyguları ve korkusuyla motive olur. İçinde uyanan yeni arzularını yanlış anlıyor. Sekiz yaşında hormon fonksiyonları çocuğun vücudunda tamamen uyanır.

9 yaş (duygular + hisler): 9 yaşında, çocuk genellikle ilk aşkını, ebeveynlerinin dışında ilk aşk deneyimini yaşar. İlk defa duyguları kontrolden çıkacak.

10 yıl (duygular + proaktivite): 10 yaşında, hem duygularının hem de proaktivite hislerinin etkisi altında – karşı cinsle ilk ilişki kurma girişimlerine odaklanma eğilimindedirler.

11 yaş (duygular + uyum): Duygularının etkisi altında ve uyum için bir motivasyon olan 11 yaşında, farklı biçimlerdeki arkadaşlıkları deneyimlemeye odaklanma eğiliminde olacaktır.

12 yaş (duygular + felsefe): 12 yaşında çocuk cinsiyetler arasındaki farkı anlamaya başlar. Ayrıca arkadaşlık ve aşk felsefesini incelemeye de ilgi duymaya başlarlar.

13 yaş (duygular + bilgelik): Yeni ergen 13 yaşında ilk istikrarlı sadakat, dürüstlük ve ahlak anlayışını geliştirir.

14 yaş (duygular maneviyat): Burada genç, diğer insanlarla ilişkilerini ruhsallaştırmaya başlar. Bir şekilde daha derin ve anlamlı hale getirmeye çalışıyorlar. Yaşamın incelikli doğasına ilişkin takdir ve anlayışlarını derinleştirmek için şiirler ve buna benzer başka şeyler yazma eğilimindedirler.

Yıllar 15-21 Solar Pleksus: Proaktivite

15 yıl (proaktivitekorku): 15 yaşında , yaşamda proaktivite dönemine girer – ancak 15 yaşında, öncelikle korku tarafından motive edilirler. Yani bu aşamada 15 yaşındaki çocuk genellikle aşkla ilgili korkular, gelecekten korkma, evden uzaklaşma korkusu yaşamaya başlar.

16 yıl (proaktivite + duygular): Tatlı 16. Bu tatlı 16’nın aktif bir aşk biçimi, bir ilişki ile ilk kez meşgul olduğu zamandır. Bu, kişinin ilk zevk alabildiği yaştır.

17 yaş (proaktivite proaktivite): 17 yaşında ergen bencil bir aşka derinlemesine düşmeye başlar – bu, başka bir kişiden zevk alma ve onu aşık deme arzusuna dayanan bir aşktır.

18 yaş (proaktivite uyum): 18 yaşında , bu genç yetişkinin her şeyi anlama arzusu hissediyor. İnsanları, ilişkileri, mutluluğu, hayatı anlamak için …

19 yıl (proaktivite felsefe): Aşk ve aile hayatı fikri hakkında felsefeye ilk kez 19 yaşında başlıyoruz. 19 yaşında, bu şeylerin hayatımızda nasıl “olması gerektiğini” düşündüğümüzle ilgili bir fikir geliştirmeye başlarız.

20 yıl (proaktivite bilgelik): 20 yaşında , bize ilk önce felsefelerimizi “gerçek hayata” uygulama fırsatı verilir. Hayat ve onun nereye gittiğiyle ilgili ilk kavrayışlarımızın yaşıdır. Bu sırada kişi genellikle ilk ayrılıklarından veya ayrılıklarından geçer.

21 yaş (proaktiflik maneviyat): 21 yaşındaki, partnerinin manevi yönünü arayışının bilincine varır. Kendileriyle birlikte ruhsal gelişim içinde olabilen bir ortak arzulamaya başlarlar.

22-28 Yaş Kalp Çakrası: Uyum

22 yaş (uyum korku): 22 yaşında, kişi genellikle ya hayatının geri kalanında partneriyle birlikte yaşama korkusunu ya da hayatının geri kalanında yalnız kalma korkusunu yaşamaya başlar.

23 yaş (uyum duygular): 23 yaşında , bu genç yetişkinde başkalarının duygularına saygı duygusu ortaya çıkmaya başlar. Sonunda etraflarındaki insanların ihtiyaçlarını anlamaya başlarlar.

24 yıl (uyum proaktivite): 24 yaşında birey, hayatının tüm yönleriyle ve ayrıca aile üyeleriyle ilgilenmeye başlar. Gençken, her seferinde yalnızca bir “yaşam alanına” odaklanabilecekmiş gibi görünürken, 24 yaşına gelindiğinde, bu alanlarla da ilgilenmek için daha motive olduklarından, yaşam alanları yavaş yavaş uyum sağlamaya başlayabilirler.

25 yaş (uyum uyum): 25 yaşında , bu kişi hayatın ilk gerçek uyumunu yaşar. Hayatlarının her alanı istikrarlı, sakin ve huzurlu hale gelir. İşte tam bu sırada bu birey ilk depresyonunu veya hayatına karşı ilk sıkıntısını yaşar (çünkü artık hiçbir şey gelişmiyor – her şey sabit ve eşik).

26 yıl (uyum felsefe): 26 yaşında , bu kişi hayatın anlamı ve bu gezegendeki gerçek amacı hakkında ciddi düşüncelere sahip olmaya başlar.

27 yaş (uyum bilgelik): 27 yaşında , birey ebeveynlik üzerine – nasıl ebeveyn olunacağı, anne ya da babanın nasıl davranması gerektiği, bir çocuğun nasıl yetiştirilmesi gerektiği konusunda – kendi felsefelerini ve fikirlerini oluşturmaya başlar.

28 yaş (uyum maneviyat): 28 yaşında birey, çocukları eğitme ve bir şekilde bu dünyada izlerini bırakma arzusu yaşar.

9-35.Yıllar Boğaz Çakrası: Felsefe

29 yaş (felsefe korku): 29 yaşında birey gelecekle ilgili bir korku geliştirmeye başlar. Ayrıca kendi aptallıkları konusunda şüphe duymaya başlarlar.

30 yıl (felsefe duygular): 30 yaşındaki, duygularıyla mutlu olabileceklerini – duygularınızın uyumu ile mutluluğa ulaşabileceklerini kendilerine kanıtlamaya çalışır.

31 yıl (felsefe proaktivite): 31 yaşındaki, eylemlerini ve faaliyetlerini hayattaki haklı çıkarmaya çalışır. Hayatlarında yaptıkları her şeyi neden yaptıklarına, bunların neden gerekli olduğuna dair nedenler bulmaya çalışırlar. Sebebini geliştirmeye başlar.

32 yaş (felsefe uyum): 32 yaşında, yaşam amacını işiyle birleştirmek için ilk girişimde bulunur.

33 yıl (felsefe felsefe): Felsefenin etkisi altında, her iki kişi gelişiminin de etkisi altında, 33 yaşında filozof doğar.

34 yaş (felsefe bilgelik): 34 yaşında birey, işyerine ve ev yaşamına uyum sağlama yeteneğini geliştirir. Orada mutluluğu bulmak için gerekli değişiklikleri yapmayı öğrenirler.

35 yaş (felsefe maneviyat): 35 yaşında birey, işinde ve aile hayatında manevi bir anlam bulur. Ruhsal gelişimin gözleri altında hayatlarının tüm farklı alanlarını yeniden yönlendirmeye başlarlar.

36-42 Yaş Üçüncü Göz Çakrası: Bilgelik

36 yaş (bilgelik korku): 36 yaşındaki, diğer bilge insanları çok fazla sosyalleştirmekten korkmaya başlar – hayatlarında dengesini kaybetmekten korktukları için.

37 yaş (bilgelik duygular): Kişi 37 yaşında ilk duyularını kontrol etme girişimine başlar. İlk felsefi gerçekleştirmelerinin sevincini yaşarlar.

38 yaş (bilgelik proaktivite): 38 yaşında birey aktif iletişimine ve diğer bilge ve ruhsal olarak gelişmiş insanlarla ilişkiye başlar.

39 yaş (bilgelik uyum): 39 yaşındaki kendini bilgelerin sistemi içinde bulur.

40 yıl (bilgelik + felsefe: 40 yaşında birey, bakış açısını başkalarına dürüstçe kanıtlama yeteneğini geliştirir.

41 yaş (bilgelik bilgelik): Birey gelişiminin her iki boyutunda da bilgeliğin etkisi altında, 41 yaşında Bilge doğar.

42 yıl (bilgelik maneviyat): 42 yaşında , birey bilgeliğin sonunda maneviyata ve Tanrı’ya yol açtığının farkına varacak.

Yıl 43-49 Taç Çakra: Spiritüellik

43 yaş (maneviyat korku): 43 yaşında birey, hayatını tamamen maneviyata ve Tanrı’ya kaptırma korkusu yaşar.

44 yaş (maneviyat duygular): 44 yaşında birey manevi haz bulmaya başlar. Duygularını ruhsallaştırma sürecine başlarlar.

45 yıl (maneviyat proaktiflik): 45 yaşında , birey zihinsel olarak sistematikleşmeye ve maneviyatı düzenlemeye başlar.

46 yaş (maneviyat uyum): 46 yaşındaki manevi uyum ve manevi iletişim aramaya başlar.

47 yaş (maneviyat felsefe): 47 yaşında , birey manevi gelişim felsefesini anlamaya başlar.

48 yıl (maneviyat bilgelik): 48 yaşında , kişi önce manevi tavsiye verme yeteneğini geliştirir.

49 yaş (maneviyat maneviyat): 49 yaşında , bu birey, özverili sevgi ve Tanrı’nın sevgisi gibi en yüksek manevi idealler hakkındaki bilgilerini öğretmeye ve aktarmaya başlar.

Hayatımızı daha etkili bir şekilde planlamamıza yardımcı olmak için çakra döngüleri hakkındaki bu bilgilerden yaralanabiliriz. Yaklaşan bilinç değişikliklerinin farkına vardığımızda, geleceğe daha iyi hazırlanabiliriz !

EMRE ESEN